тел: +359 878 899 980       e-mail: office@hopixit.com
Image Alt

Hopix IT

Грешки в уеб дизайна, които трябва да се избягват през 2021 г.

 

 

Потребителите всe по често прекарват голяма част от времето си разглеждайки различни уеб сайтове. Поради тази причина те са по чувствителни от това как изглежда сайта и какво да очакват от него. Следователно уеб дизайна трябва да отговаря на техните очаквания, а дизайнерите на уеб сайтове, работят все по усилено върху своите умения, за да отговорят на очакванията им.

 

В тази статия ще разгледаме 7 грешки допуснати в уеб дизайна през 2020г.

 

1. Бавни скорости на зареждане на уеб страница

Според Google 53% от потребителите на интернет не посещават уебс айтове, които зареждат повече от 3 секунди. За да намалите степента на отпадане на уебсайта си, трябва да осигурите зареждане на уеб страници в рамките на две или по-малко секунди. Можете да го направите чрез оптимизиране на изображения, премахване на изскачащи прозорци и автоматично възпроизвеждане на видеоклипове.

Бавните скорости на зареждане на уеб страници могат да направят нещо повече от загуба на продажби. Търсачките могат да понижат ранга ви на страниците с резултати, за да ви накажат за висока степен на отпадане.

 

2. Липса на мобилна версия

Голяма част от потребителите използват своя смартфон, за да сърфират в интернет. Поради тази причина марките трябва да създадат уеб сайтове, удобни за мобилни устройства и потребителите им. Грешка на повечето дизайнери е да създават уебсайтове само за персонални компютри и да пренебрегват визията за мобилни устройства. Бизнесът с такъв дизайн на уебсайтове рискува да загуби повечето от своите онлайн реализации.

Мобилният отзивчив сайт помага за видимост на клиентите, използващи смартфони или таблети. Това ще помогне на бизнеса да се изкачи нагоре по страниците с резултати от търсачката и да увеличи продажбите. Не забравяйте да компресирате изображения, да използвате по-големи шрифтове и т.н., за да осигурите перфектен уеб дизайн.

 

3. Липса на информация за контакт

Липсата на съществена информация може да е разочароващо за потенциален клиент, който иска да попита за нещо, но не може да намери вашите бизнес контакти. Така рискувате да загубите доверието на клиента и потенциална реализация.

Вашият уеб дизайн трябва да предоставя бутони с едно щракване, които ви свързват с клиентите. Трябва да има имейл, телефонен номер и бутони, водещи клиентите към вашите страници в социалните медии. Тъй като около 46% от търсенията са базирани на местоположение , също е важно да имате карта на Google.

 

4. Усложнена навигация

Когато хората посещават уеб сайт, има вероятност да търсят нещо конкретно. Повечето уеб дизайни затрудняват достъпа до информацията, която клиентите търсят. Когато създавате вашия уеб сайт, трябва да се съсредоточите върху изграждането на привлекателен дизайн и съдържание и да улесните посетителите да намерят това, от което се нуждаят.

Ако клиент търси това, което предлагате, той трябва лесно да го намери с едно кликване. Ако не, трябва да имате търсачка, която да им помогне да се намерят по-лесно това от което имат нужда.

 

5. Неуспех при оптимизиране за SEO

Слабата оптимизация за търсачки може да окаже влияние върху вашия бизнес. Съдържанието на уеб сайта е също толкова важно, колкото и дизайна. Дори и с отличен дизайн, няма да превъзхождате конкурентите си, тъй като потенциалните клиенти няма да намерят вашия уеб сайт поради ниско класиране.

За това се уверете, че разполагате с всичко необходимо за доброто SEO. Актуализирайте често уебсайта си с нови публикации в блога и социалните мрежи. Направете правилна оптимизация на ключови думи и използване на вътрешна връзка. Освен това би било най-добре, ако организирате публикациите си правилно със заглавия и подзаглавия. Това ще привлече вниманието както на читателите, така и на търсачките.

 

6. Липса на ясен призив за действие

Липсващ призив за действие може да повлияе на вашите конверсионни проценти. CTA помагат и насочват потенциалните клиенти да се съсредоточат върху следващата си стъпка. Призива за действие трябва да бъде завладяващ, поставен на всяка страница и прикрепен към връзка или бутон, водещ до страница за поръчка. Колкото по-ясна е CTA, толкова повече са кликванията. Използвайте по-убедителни думи , за да накарате повече посетители да кликнат върху предоставената връзка.

 

7. Атрактивен дизайн на

Дизайнът на добрия уеб сайт трябва да отговаря на това, което съдържа вашият уеб сайт. Има правила за ползваемост, психология на цветовете и още много други неща свързани с дизайна, който трябва да знаете. Дизайнът не трябва да разсейва потребителите от съдържанието. Напротив, той трябва да насочва вниманието към най-важното. Все по изчистения и опростен дизайн е за предпочитане пред тежкия и натрапващ се.