тел: +359 878 899 980       e-mail: office@hopixit.com
Image Alt

Hopix IT

6 полезни съвета, които да ви помогнат да управлявате онлайн магазин

 

 

Тъй като онлайн пазаруването става все по-популярно, все повече онлайн магазини се появяват всеки ден, като предприемачите продават стоките си в редица различни ниши. Създаването на онлайн магазин е лесно, след като сте решили какво и как ще продавате. След това остава само да управлявате ежедневието. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да увеличите максимално ефективността на вашия магазин за електронна търговия.

 

1. Изпълнение на поръчката от външни изпълнители

След като създадете онлайн магазин и той вече работи. Може да заложите на външен изпълнител да се грижи за  съхраняване на инвентара и доставката до клиента. Поради тази причина много собственици на онлайн магазини избират да работят с надежден търговец на дропшипинг, за да се справят с тях при изпълнението на поръчката.

 

Дропшипъра съхранява инвентара, грижи се за всички вашите продукти. Когато получавате поръчки през вашия уебсайт, вие просто ги предавате на вашия доставчик на дропшипинг,  който ще ги обработи вместо вас. Общата ви печалба ще бъде каквато и да е заплатил клиентът минус разходите, посочени от вашия доставчик на дропшипинг.

 

Клиентите са доста нетърпеливи хора и искат поръчките им да бъдат изпратени бързо и безопасно. Прехвърляйки тази страна на вашия бизнес на професионалист, вие спестявате време и неприятности и гарантирате, че клиентите получават своите поръчки навреме.

 

2. Изпращайте имейли на изоставени колички

Понякога онлайн потребителят ще изостави пазарска количка, без да завърши покупката си. Дори при тестване на уебсайтове понякога може да е трудно да се разбере защо това се случва. Възможно е просто да се е колебаят или да чакат продукта да бъде намален. Каквато и да е причината, струва си да създадете имейли на изоставени колички, за да напомняте на клиента за артикула в кошницата му. Възможно е да са планирали да закупят артикула по-късно и да са забравили, като в този случай напомнянето ви по имейл може да ги изпрати обратно, за да завършат покупката. Ако не им напомните, никога няма да разберете.

Ако установите, че много потребители да изоставят количките си за пазаруване, тогава трябва направите анализ на уебсайта си и да извършите някои тестове, за да видите какво ги причинява. Ако процесът ви на плащане е твърде дълъг, изисква много попълване на формуляри или има скрити такси, които се появяват в последния момент, това може да отблъсне вашите клиенти точно преди да завършат поръчката си.

 

3. Използвайте чат ботове на живо

Има едно нещо, което наистина не искате да ограничите, когато управлявате онлайн магазин, и това е осигуряване на адекватна поддръжка на клиенти. За щастие има все по-иновативни начини да се свържете с клиентите си, така че те да се чувстват чути и да разрешат проблемите си – ако имат такива. Използвайки нашата платформа за онлайн магазини – OSHI cart,  ние може да интегрираме безпроблемно приложение за обслужване. Това е просто, достъпно и чудесен начин да изградите доверие и да създадете лоялни клиенти.

 

4. Не пренебрегвайте данните

Данните могат да ви объркат, но не бива да ги пренебрегвате. Важно е за както за малкия така и за големия бизнес.  Днешните платформи за електронна търговия са много добри да ни предоставят всички прозрения, от които се нуждаем, за да оценим и подобрим нашите магазини, за да можем да направим корекции в съответствие.

Анализирайки вашите клиенти, можете да разберете какво работи и какво не, коя е вашата аудитория, кога обича да пазарува, какви са техните навици за купуване, как достигат до вашия сайт и кои от вашите продукти са най-успешните.

 

Оценката на данните около общите тенденции при пазаруване, както и как се държат потребителите на нашите собствени сайтове, може да помогне за информиране на бъдещи решения, като например какви продукти да добавите в бъдеще, кои да спрат да продават, тъй като не се продават. Намерете добро решение за анализ, което ще се интегрира с избора ви на CMS платформа и ще ви позволи да извлечете максимума от данните си, да подобрите магазина си за електронна търговия към по-добро и да ви помогне да предвидите бъдещите тенденции за пазаруване в избраната от вас ниша.

 

5. Използвайте социалните мрежи

Днешните клиенти очакват повече от любимите си марки. Освен че предлагате страхотни продукти и безпроблемно онлайн пазаруване, клиентите са все по-привлечени от марки, които се хуманизират, достигайки до социалните мрежи.

Струва си да се регистрирате във всеки канал за социални медии под вашата марка, дори ако не планирате да използвате всички тях. Най-добрите платформи са Facebook, LinkedIn, Instagram и Pinterest – pпоследните две социални мрежи са особено добри за публикации на изображения. След като имате тези акаунти, не забравяйте да включите бутоните „следване“ и „споделяне“ на страниците на уебсайта си, за да могат потребителите лесно да споделят вашите продукти. Социалните медии са идеалното място за всеки бизнес.

 

6. Приемете клиентите си лично

Едно нещо, което социалните медии правят, е да създаде по-лично преживяване за потребителите. Това е наистина важен аспект от онлайн продажбата. Хората винаги ще предпочетат да мислят, че купуват от човек, който наистина знае техните неща и се грижи за клиентите си, вместо от безлични магазини. Персонализирането на вашето клиентско изживяване ще донесе големи ползи, що се отнася до продажбите.

Личните докосвания като подходящи реклами и оферти въз основа на предишно поведение при сърфиране, имейли с благодарности, бележки, включени в доставката и публикуване в социалните мрежи са чудесни начини да покажете на клиентите си, че държите на тях.

 

Управлявате ли магазин за електронна търговия или мислите да създадете такъв?
Ние може да ви помогнем.Заявете своя онлайн магазин на oshicart.bg или се свържете се с нас чрез имейл или телефонно обаждане.