тел: +359 878 899 980       e-mail: office@hopixit.com
Image Alt

Hopix IT

Дали да избера къстъм дизайн или…?

Eдин от първите въпроси, които възникват при предварителните разговори свързани с изработката на сайт е: дизайнът къстъм ли да е или да използваме темплейт? Разбира се, като всичко в живота, и тук мнения много. Половината са за разработването на уникален дизайн за вашия сайт, другата половина, твърдо, за използването на готовите темплейти.
Ние в Hopix няма да взимаме страна, само ще загатнем, че част от отговорите се състоят и в самите вас като клиенти. Дали сте готови да се доверите на дизайнера си, дали имате ясна идея, дали искате просто сайта ви да прилича на друг и т.н. Но тези въпроси и отговорите им в друга публикация. Сега да видим защо според много маркетолози къстъм дизайна умира бавно, но сигурно 🙂

 

Първо: Дизайнът е твърде важен
Именно! Самата дума къстъм, загатва за участието на клиента в процеса на създаване на сайта. Проблемът е в това, че понякога субективният фактор взима връх и тогава, казано на чист български – вместо да изпишем вежди, избождаме очи. Дизайнът на един сайт не е воден само от усещането дали е хубав или не. Много други фактори участват при направата на дизайн.

 

Второ: Посетителите на сайта ви не ги е грижа дали дизайна ви е къстъм или не
Това безпорно е така.
Потребителите ги интересуват да могат лесно да достъпват желаните неща в сайта ви, продуктите ви да са добри и изгодни и, като цяло, сайтът ви да има някакво предимство пред останалите в тази сфера.

 

Трето: „Формата“ идва на второ място след функциите
Това правило трябва да го знае всеки един собственик на сайт.
Затова обърнете повече внимание на фунционалността на своя сайт, съобразете я с желанията на клиентите си, направете е по-разбираема за тях. Колкото до формите те могат да подсказват, но не те са водещите.

 

Четвърто: Темплейтите са страхотни в днешно време
Защо много хора споделят това твърдение?
Накратко – защото: дизайнът на темите е много добър, темите могат да се преработват и лесно вашият сайт ще се различава от сайта на друг със същата тема, защото темата може да се използва за къстъм програмиране, но и може да се прилага към готови платформи… Е, да спрем дотук.

 

Пето: Ще продавате повече
В дизайна има едно понятие, което се нарича интуитивност. В съвременните темплейти интуитивността е съобразена с потребителските навици на определени групи. Това кара потребителите да се ориентират по-лесно във вашия сайт и съответно, ако другите ви показатели са на ниво, би следвало да продавате повече.

 

Това са само пет от причините поради, които много фирми предпочитат готовите темплейти. Въпреки това има много клиенти, които предпочитат създадените за тях дизайни, защото намират подходящите дизайнери и се съобразяват с тяхното професионално мнение.