тел: +359 878 899 980       e-mail: office@hopixit.com
Image Alt

Hopix IT

Купи 1 книга. Дари я на своето училище

 

Екипът на HopixIT се включи с удоволствие в прекрасната инициатива “Купи 1 книга. Дари я на своето училище”.
В основата на акцията, инициирана от Асоциация “Българска книга” и подкрепена от Министерство на образованието и науката, стои идеята на първия учебен ден учениците да занесат в училище нова книга.

В навечерието на новата учебна година стартира и кампанията, с този символичен акт децата не само ще споделят любимите си книги с приятели и съученици, но ще се превърнат в своеобразни посланици на четенето.

Кампанията “Купи 1 книга. Дари я на своето училище” ще допринесе за обогатяване на училищните библиотеки с нови заглавия, а също така и за създаване на класни библиотеки, което е в унисон с политиката на Министерството за подобряване на образователната и библиотечна среда в училищата.

“Инициативата е естествено продължение на кампанията “Купи 1 книга”, стартирала по време на кризисната ситуация около епидемията от COVID-19, под надслов “За да я има книгата”.

Мисия на “Купи 1 книга. Дари я на своето училище” е да утвърди четенето като ценност и да отправи послания, свързани с книгата като национално богатство. Целта на кампанията е да насърчи училищната общност да покаже своето отношение към литературата и книгите, да превърне учениците в посланици на четенето, които, споделяйки любимите си книги, да дадат своя принос към училищния живот и образователния процес.

 

В инициативата се включиха много други съмишленици, като Anaya media, Dir.bg, Факултетът по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.